trešdiena, 2010. gada 1. decembris

filmu vakars?

hmm...novembrī man bijuši tikai 2 raksti..slikti, slikti. :) Un vēl ņemot vērā to, cik "aizņemta" esmu - neko īpašu nedaru, pēc tam pati kaunos un tā..neforši.

Pēdējā laikā diezgan daudz skatos filmas, bet, tā kā man ir grūti ar nosaukumu atcerēšanos (arī labām filmām), izdomāju tās rakstīt arī šeit.




  • Aizaugušā grāvī viegli krist - skatoties šo, pāris reizes aizmigu. :) Noskatījos tikai tādēļ, lai nepaliktu tāda pa pusei redzēta, pa pusei nē. Nav no tām labākajām latviešu filmām, manuprāt, protams.
  • Aveņu vīns - super! Nezināju nemaz, ka latviešiem ir šāda veida filmas. Interesanta, miegs nemaz nenāca atškirībā no iepriekšējās. Un var arī noskatīties youtube (ir ielikta pa daļām).
  • A Golden Christmas - man jau ir Ziemassvētku noskaņojums, tādēļ arī sāku skatīties atbilstošas filmas. Super filma, lai atpūstos, ne par ko nedomātu, ne uz ko neiespringtu. Mīlīga "pasaka"! :)
  • The Stone Family - nedaudz savādāka par iepriekš minēto. Šī ir tāda, kurā var iztēloties sevi tur un just līdzi, varbūt arī kāda asariņa pasprūk...es gan turējos kā vīrs. Bet ļoti jauka filma par ģimeni, lielo mīlestību utt., utt.
  • Into The Wild - noskatījos un kārtējo reizi sapratu, ka drāmas nav manas filmas. Vienmēr pārāk iejūtos, aizdomājos, sagruzos un tā. Un tad vienmēr domāju:"Vairs nekad neskatīšos drāmas!" Jā, kā tad! Šāda tipa filmās tomēr ir KAUT KAS.
Nu, tas arī viss...nākamreiz gan jau par vēl vairāk filmām, man jau te rinda uz skatīšanos. :)

ceturtdiena, 2010. gada 18. novembris

Laika kavēklis

Jau iepriekš rakstīju par savu atkarību - seriāliem. Televizoru vispār neskatos, bet seriāli, šovi un multenes tam ir "lielisks" aizvietotājs. Dažreiz pat pati brīnos, kā man visiem pietiek laiks. Tad, nu, izdomāju uzrakstīt sarakstiņu ar seriāliem, ko esmu skatījusies (un kurus vairs neuzņem) un ko skatos joprojām (un kurus arī uzņem). Rakstīšu bez aprakstiem, un secībai nav nozīme. Bet, ja par kādu no šiem gribas uzzināt vairāk, iečekojiet šeit!

Seriāli:
  • Dexter
  • True Blood (šo aprakstīju vienā no iepriekšējiem ierakstiem)
  • Everybody Hates Chris (ar šo tas pats)
  • Gossip Girl
  • How I Met Your Mother
  • Two and a Half Men
  • My Boys
  • Entourage
  • The Big Bang Theory
  • Friends
  • House M.D.
  • Sex & The City
  • IT Crowd
  • Cougar Town
  • S$^* My Dad Says
  • Pretty Little Liars
  • The Vampire Diaries

Šovi:
  • So You Think You Can Dance
  • Dancing With The Stars
  • The X factor (UK)
  • The X factor (Australia)
  • Britain`s Got Talent
  • America`s Got Talent
  • Australia`s Got Talent

Multenes:
  • The Simpsons
  • Family Guy
  • American Dad

Nu, bišķiņ ir, ko skatīties. :)

trešdiena, 2010. gada 10. novembris

I-d-e-ā-l-i

Te, nu, es sēžu, baltu seju, visādu smaržu sajaukumā ietīta, graužot pamelo. Sen tā kā neesmu neko rakstījusi..

Tātad, kāpēc ideāli? Jo šobrīd tieši tā arī es jūtos. Skolā bija tikai viena lekcija, pēc tam skrēju (tiešā nozīmē) uz tramvaju, un labi vien ir, ka skrēju, jo atbrauca tas 3 min ātrāk, kas nozīmē to, ka, ja es nebūtu skrējusi, noteikti būtu nokavējusi un varētu 20 min viscaur salīt un nosalt, gaidot nākamo. Fuuu, labi, ka tomēr paspēju. :) Tad, nu, man bija vakarā vairāk brīva laika, kā parasti, un to es izmantoju ļoti lietderīgi - palutinot sevi.

Vispār es pēdējā laikā vakaros ļoti labi jūtos, iespējams tas saistīts ar to, ka vakaros ēdu tikai "vieglu" ēdienu, nu, piemēram, pamelo. Sākumā mans iegansts bija atbrīvoties no 4 liekiem kg, bet ar laiku man tā "padarīšana" iepatikās, jo sajūta ir tiešām laba. Pagājušajā nedēļā vēl uzkāpu uz svariem un vispār gribēju lēkāt no priekiem - -2kg..tikai nezinu, cik ilgā laikā. Te varētu pieminēt to teicienu par laimīgajiem un laiku, bet es diemžēl neatceros, kā tur precīzi bij`. Vienvārdsakot, es jūtos tiiiiik labi vakarā neieēdot neko kalorijām bagātu, ka es pat nezinu, cik ilgi jau tā daru. Bet vairāk par mēnesi noteikti nav. Ok, atzīstos - ja ir kaut kādi baaaaigie pasākumi, tad ieēdu vairāk par pamelo, bet tā kā tas ir ļoti reti - par ļaunu nenāk.Vēl man saistībā ar veselīgo dzīvesveidu radās vēl viens tabu - DESAS! (Tiesa gan, izņemot putraimdesu, jo tā man ļoti mīļa) Jau atrunāju dzīvokļa kaimiņus no to pirkšanas, bet istabas kaimiņš diemžēl vēl nav tam pilnībā pakļāvies..pagaidām. ;) Es vienkārši nesaprotu, kādēļ uz maizītes jāliek desa, kurā ir papīrs un vēl sazin kas, ja var likt gaļu, kas ir vēl garšīgāka un es tā naivi ticu, ka arī labāka/nekaitīgāka. Kaut gan, protams, ka arī tajā ir virkne ar ne tik labiem E. Nu, tas arī laikam viss, vairāk es it kā neko nepiekopju tādu..ā, esmu beidzot samazinājusi čipsu patēriņu. Vienu brīdi gribēju tikai marinēto gurķu čipsus - dabūju, sapratu, ka TIK labi nemaz nav..un tagad es gribu tos, kuros mazāk tauki. :D Neatceros, kā sauc..bet tie ir Lays, krāsnī cepti.

Nu, jā, vēl jau nebūtu slikti, ja es nodarbotos ar fiziskām aktivitātēm, bet to jau ar laiku...es ceru. :) Jo vispār man bija tāda doma arī blogā ielikt vingrinājumus..

ceturtdiena, 2010. gada 28. oktobris

Ienīstu slimošanu

Kā man riebjas tādas dienas kā šī. Naktī vairākas reizes pamodos, jo grūti paelpot un visu laiku liekas, ka deguns slapjš. Visu dienu šņaukājos + tagad sāka asarot acis un klepus parādījās, t° man bail mērīt. :D Un ārā tik tumšs, it kā visu dienu būtu pulksten 18:00.

Un stulbākais ir tas, ka šādās dienās vienīgais, ko gribas darīt ir - NEKAS. Kaut kā piespiedu vismaz sevi aiziet uz veikalu (šoreiz ne uz to lielo, tālo), un tagad ledusskapī marinējas vistiņa un gatavojas trifeles. Ja kaut kas no tā sanāks supergaršīgs, ielikšu otrā blogā.

Bet tas arī viss - visu dienu nonīkuļoju, neko neizdarīju, uz skolu neaizbraucu. Besī
ā, ir viena laba lieta, ko izdarīju - pārtraucu lietot draugiem.lv aplikācijas, savādāk es to Duraku par daudz spēlēju, heh. Tagad atstāju tikai "brain", bet to arī tādēļ, ka dažreiz (tiesa gan ļoti reti) tur savus punktus var apmainīt pret labām lietām, piem, teātra biļetēm..un tā kā iepriekš ļoti daudz liku puzles, man punktu summa ir paliela.

Un, nu, esmu lielās dilemmas priekšā - dzert pašas vāktu/gatavotu cidoniju tēju, vecmāmiņas gatavotu upeņu tēju vai arī kaimiņa radu gatavotu aveņu tēju...hmmm, laikam jāmēģina visi pēc kārtas. Sliktāk jau diezvai paliks.

trešdiena, 2010. gada 27. oktobris

Atkarība

Mans jaunākais atklājums - seriāls "True Blood" ir riktīgs atkarības raisītājs. Katra sērija tāda, ka ātrāk gribas redzēt nākamo, kas, nu, tur notiks. Neesmu nekāds "vampīru fans", par Twilight arī nefanoju, bet par šo esmu vienkārši starā - interesants, aizraujošs, nedaudz bailīgs un kaisles brīži arī netrūkst. :)

IESAKU!







P.S. Iesaku arī savu pēdējā laika mīļāko dziesmu ->  Florence & The Machine - Dog Days Are Over

sestdiena, 2010. gada 23. oktobris

Everybody hates ...

Vakar noskatīju Everybody Hates Chris pēdējo - 4. sezonu. Žēl, jo tiešām labs seriāls, nosmieties var riktīgi. Seriāls ir par Chris Rock bērnību - dzīvi ģimenē ar tēvu, kurš taupa katru 'santīmu', māti, kas ir ļoti stingra, māsu, kas ir tēta mīlulīte un brāli - smukulīti. :D iesaku!

piektdiena, 2010. gada 22. oktobris

mans lielais gājiens uz liiiiielo Maximu

Tā kā šī man ir vairāk vai mazāk dienasgrāmata un diezvai kāds bez manis vēl šo lasīs, uzrakstīšu, kā man šodien forši staigājās. :D


Izdomāju aiziet iepirkt trūkstošās sastāvdaļas vakariņām, kuras pasniegšu saviem strādājošajiem mājiniekiem. Mans ceļš sākās ar prieku un laimi sejā, kad ieraudzīju priekšā divus superduper haskijus. Tapu vēl priecīgāka, redzot, ka viņi iet tikpat "smuki" kā Vulfijs, varbūt pat vēl "smukāk". Gāju tālāk un sapratu, ka esmu pieļāvusi lielu kļūdu apģērba ziņā, jo ir neeeenormāls vējš, un drīz vien man sāka sāpēt auss. Protams, to, ka varu uzvilkt savu kapučjakas kapuci, es iedomājos tikai pēc tam. Un tomēr kaut kā, vairāk vai mazāk ar vēja palīdzību, nonācu līdz savam mērķim. Nopirku malto gaļu (šodien laikam pirmo reizi mūžā taisīšu maltās gaļas mērci..ā, un šis sasaucas ar manu iepriekšējo rakstu - izmēģināšu kaut ko jaunu), gaļu pēc īpaša daža laba pasūtījuma, gurķi, krējumu, nevarēju sevi nepalutināt ar pamelo, un vēl 2 Twistus paķēru (nu, nevar neņemt, ja ir atlaide!), jā, un vēl auzu pārslas (taisīšu saldo, kuru arī nekad neesmu taisījusi, žēl gan, ka pati nevarēšu nemaz pagaršot :D). Ejot pa veikalu, pretī man nāca puisis ar platu smaidu sejā (nepazīstams), ātri vien sapratu, kas viņam par tautību, tādēļ smaids mani nemaz neizbrīnīja (nezinu, kas tas viņiem par dīvaino, neizskaidrojamo klikšķi uz mani). Pie kases nobēru savu bleķa naudiņu, par ko kasiere knapi turējās, lai neaizrādītu (bet, nu, ko es varu darīt, ka mana virtuves aitiņa nav tik moderna un nespēj bleķa naudu pārvērst papīrā..un galu galā būtu priecājusies, ka es neiedevu viņai to čupu ar santīmniekiem, kas man arī bija līdzi). Atpakaļceļā jau gāja labāk, jo šoreiz biju tik gudra un uzreiz uzliku kapuci..beeeet ejot pa privātmāju ieliņu, apstājos vienā vietā, lai garāmbraucošā mašīna mani neapšļaksta, un kā jūs domājat, neapšļakstīja? Protams, ka apšļakstīja, ja man būtu X5, es arī varbūt ar vēsu prātu apšļakstītu kājāmgājējus, kaut gan...diezvai. Bet labi, ka vismaz ne no galva līdz kājām, bet tikai no ceļgala līdz pēdām. :D Un atnākot mājās, mani, protams, sagaida patīkams pārsteigums - Vulfijs apēdis maizes galiņu, neaizmirstot iepakojumu saplēst supermazās daļiņās + apēdis manu kakao, vienkārši malacītis. :@

Pozitīvais - esmu nostaigājusi 3,74 km neplānoti, par to varu ieēst tagad ceptos kartupelīšus :D

Filma un frizūra

Vakar manā jauno lietu  krājumā nokļuva divas lietas:

* Filma, kuru līdz šim nebiju redzējusi "Aija" - nu, nebija gluži man pa prātam. Man vispār no tām latviešu filmām, ko esmu redzējusi, "Cilvēkbērns" tik` tāda mīļa..

* Frizūra, ko nekad nebiju mēģinājusi. Man pat tīri labi patika, būs jātaisa biežāk. Un tā izskatās apmēram šādi

Mērķis, plāns..sauc kā gribi

Katru dienu izmēģināt kaut ko jaunu - iemācīties jauno lietu, noskatīties kaut ko neredzētu, pagatavot kaut ko vēl negatavotu, aiziet kaut kur, kur nekad neesmu savu kāju spērusi. Jā, man tas patīk! :)

piektdiena, 2010. gada 8. oktobris

Kāpēc es te esmu?


Domāju, domāju un izdomāju lūk ko - nu, nepietiek man ar vienu blogu, jātaisa augšā arī otrs. Te, nu, tas ir..rakstīšu par visu ko, izņemot receptēm, protams, jo tām jau ir atvēlēts mans pirmais blogs :)